دسته‌ها
دسته‌بندی نشده

طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی فوت وفن های خوشمزه تر شدن

میرزاقاسمی یکی از اصیل‌ترین غذاهای گیلانی است که با شنیدن نام گیلان همیشه به یاد آن می‌افتیم. این غذا به راحتی و با یک دستور ساده با موادی مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ درست می شود.


گروه ایرنا زندگی- اصلی‌ترین و مهمترین ماده غذایی در میرزاقاسمی سنتی و خوشمزه گیلانی بادمجان کبابی و سیر فراوان آن است. البته گوجه فرنگی هم در خوشمزگی این غذا بی تاثیر نیست! میرزا قاسمی همانند کشک بادمجان بسیار پرطرفدار است. تهیه‌ی این غذای بسیار خوشمزه و عالی خیلی آسان است. طعم میرزاقاسمی بسیار نزدیک به خاویار بادمجان است و می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای افرادی که گیاه‌خوار هستند، باشد.


طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی؛ فوت‌وفن‌های خوشمزه‌تر شدن


مواد اولیه میرزا قاسمی


بادمجان پنج عدد


گوجه فرنگی سه عدد


سیر سه حبه


تخم مرغ ۲ عدد


زردچوبه١ قاشق چای‌خوری


فلفل سیاه١/٢ قاشق چایخوری


نمک به میزان لازم


طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی؛ فوت‌وفن‌های خوشمزه‌تر شدن


طرز تهیه میرزاقاسمی سنتی:


یکی از معیارهای خوشمزه و خوش عطر بودن میرزاقاسمی، کبابی بودن بادمجان است. یکی از لذت‌های درست کردن میرزاقاسمی کبابی کردن بادمجان روی زغال است اما شاید شما به دلیل محدودیت زمانی یا حتی اجاق‌ گاز منزل نتوانید این کار را انجام دهید.


۱- بادمجان‌ها رو روی گاز با پوست کبابی کنید؛ آن‌ها را روی شعله‌ی مستقیم یا روی شعله پخش کن (برای جلوگیری از کثیف شدن اجاق ‌گاز) قرار بدید.


۲- اجازه بدید بادمجان‌ها کاملا سرخ و کبابی بشن. (برای اینکه از پخته شدن بادمجان‌ها اطمینان حاصل کنید، می‌توانید یک چاقو یا چنگال را در بادمجان‌ها فرو کنید؛ اگر چاقو به‌راحتی فرورفت، یعنی بادمجان کامل پخته شده است). آن‌ها را داخل سینی گذاشته و اجازه دهید کمی خنک شوند.


۳- پوست آن‌ها را به ‌آرامی با دست جدا کنید (در این مرحله برای جلوگیری از سیاه شدن دستتان دستکش بپوشید).


۴- بادمجان‌ها را داخل ظرفی قرار دهید و  با کارد ساطوری کنید یا با گوشت‌کوب آن را له کنید.


۵- پوست گوجه‌ها رو بگیرید؛ میتونید گوجه ها رو چند دقیقه در آب جوش قرار بدید و بعد به آب سرد منتقل کنید تا پوستش راحت‌تر جدا بشه.


طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی؛ فوت‌وفن‌های خوشمزه‌تر شدن


۶- گوجه‌های بدون پوست رو رنده یا پوره کنید.


۷- سیر رو بکوبید یا رنده کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و تابه را روی حرارت قرار بدید. روغن که سرخ شد، سیر رو در تابه بریزید.


۸- زردچوبه و فلفل سیاه یا قرمز رو اضافه کنید.


۹- در همان تابه و کنار سیر،  تخم مرغ‌ها رو بشکنید و هم بزنید. بعد سیر و تخم مرغ را از تابه خارج کنید.


۱۰- در همان تابه که سیر و تخم مرغ را سرخ کردید، پوره‌ی گوجه را بریزید.


۱۱- کمی تفت بدید. بادمجان‌های ساطوری و له شده را اضافه کنید. اگر نیاز بود در این مرحله مقداری روغن اصافه کنید چون بادمجان‌ها روغن رو جذب میکنند. بادمجان و گوجه را با هم مخلوط کنید. اجازه بدید با حرارت متوسط بادمجان و گوجه با هم به خوبی پخته شوند.


۱۲- نمک را هم اضافه کنید. (میزان نمک و ادویه سلیقه ای ست و میتوانید با چشیدن مواد، میزانش رو کم وزیاد کنید.)


۱۳- بعد از اینکه بادمجان و گوجه به خوبی با هم ترکیب شدند و غذا به اصطلاح به روغن افتاد، مخلوط سیر و تخم مرغ را اضافه کنید.


۱۴- همه‌ مواد را به خوبی هم زده و با هم مخلوط کنید. وقتی همه مواد با هم به خوبی مخلوط شدند. غذای شما حاضر است.


۱۵- میرزا قاسمی را به ظرف سرو منتقل کنید.


طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی؛ فوت‌وفن‌های خوشمزه‌تر شدن


تزیین میرزا قاسمی:


برای تزیین روی میرزا قاسمی می توانید از یک عدد تخم مرغ استفاده کنید. تخم مرغ را نیمرو کنید و روی میرزا قاسمی بگذارید و به هرشکل دوست دارید تزیین کنید.


هر فردی ممکنه برای تهیه میرزاقاسمی روش تهیه مخصوص به خود رو داشته باشه. بعضی ها تخم مرغ را مستقیم در ترکیب گوجه و بادمجان می‌شکنند و هم میزنند.


ماهی شور و کته در کنار میرزا قاسمی سنتی


بعضی از مردم گیلان، در کنار میرزا قاسمی، ماهی شور و برنج کته قرار می‌دهند. در واقع میرزا قاسمی هم با نان هم با برنج میل می شود.


ماهی را در کاسه‌ای قرار دهید و درون قابلمه روی کته بگذارید.  همان‌طور که برنج دم می‌کشد،  ماهی هم درون کاسه بخارپز می‌شود.


بعد از آماده شدن ماهی و برنج کته، آن را در کنار میرزا قاسمی سرو و میل کنید!


طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی؛ فوت‌وفن‌های خوشمزه‌تر شدن


طرز تهیه میرزا قاسمی با کدو:


این غذای محلی را می‌توان به جای بادمجان با کدو نیز به این صورت درست کرد:


کدوها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید.  


آن‌ها را در قابلمه بریزید و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید.


پس از نرم شدن آن‌ها را له ‌کنید و بقیه مراحل را مانند دستور پخت با بادمجان تکرار کنید.


برخی از خواص بادمجان را در ادامه بخوانید.


چرا باید غذاهایی که در آن‌ها بادمجان به کار رفته است، مصرف کنیم؟


بادمجان جزء صیفی‌جات محسوب می‌شود و در اکثر فصل‌های سال موجود و از خاصیت زیادی برخوردار است.


بادمجان سرشار از ویتامین است و از نظر خاصیت دارویی، برای سلامتی بدن مفید و مغذی است.


بادمجان سرشار ویتامین آ، پتاسیم، کلسیم، ویتامین ب و آهن است.


مصرف بادمجان برای تنظیم خواب بسیار مفید است.


بادمجان برای هضم غذا مفید است.


برای افزایش موی سر می‌توانید بادمجان استفاده کنید.


بادمجان برای افرادی که دیابت دارند مفیداست و قند خون را کنترل می‌کند.


برای تقویت سیستم ایمنی مصرف بادمجان تأکید می‌شود.


مصرف بادمجان برای کسانی که پوست چرب و لک دارند بسیار تأکید می‌شود.


به علت دارا بودن فیبر زیاد، مصرف بادمجان در رژیم غذایی بسیار کاربرد دارد و مصرف آن باعث سیری طولانی‌ مدت می‌شود.


مصرف بادمجان از حمله‌های قلبی جلوگیری می‌کند.


بادمجان کالری کمی دارد و برای کاهش وزن مفید است.


با همه این تفاسیر بهتر است بادمجان را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از خوردن غذاهایی مانند میرزاقاسمی که یک غذای بدون گوشت است، لذت ببرید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *