راهکارهای طب ایرانی برای حفظ سلامتی در سفر اربعین

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به تدابیر حفظ سلامتی در سفر اربعین، گفت: زائران می‌توانند با رعایت یکسری توصیه‌های ساده طب ایرانی بیشترین بهره را از این سفر معنوی ببرند.


به گزارش ایسنا، دکتر نفیسه حسینی یکتا با اشاره به نزدیکی ایام اربعین حسینی و با تاکید بر اینکه زائران می‌توانند با رعایت یکسری توصیه‌های ساده بیشترین بهره را از این سفر معنوی ببرند، گفت: اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتما داروهای خود را در این سفر همراه داشته باشید؛ به خصوص اگر به دیابت، بیماری قلبی، تنفسی یا کلیوی یا سایر بیماری‌های زمینه‌ای مزمن مبتلا هستید باید دارو همراه خود داشته باشید.


وی افزود: روزانه غرغره حلق و شستشوی بینی با آب گرم یا محلول آب و نمک را انجام دهید. اگر علائمی شبیه آنفلوانزا (تب، سرفه، گلودرد) پیدا کردید، حتما از ماسک استفاده کرده و به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنید. همچنین بهتر است در مکان‌هایی که ازدحام جمعیت وجود دارد از ماسک استفاده کنید. مخصوصا افراد مبتلا به بیماری‌های دیابت و قلبی عروقی این موارد را بیشتر رعایت کنند.


مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیشترین دغدغه ما گرمازدگی زائران عزیز است، تاکید کرد: برای جلوگیری از گرمازدگی به هیچ عنوان بین ساعت ۱۱ تا ۳ بعداز ظهر که گرما به اوج خود می‌رسد، پیاده‌روی نکنید. سعی کنید در این ساعات بیشتر به استراحت مشغول باشید و از غروب تا پاسی از شب به پیاده‌روی ادامه دهید و لباس‌های خنک و نخی بپوشید.


وی افزود: در صورت بروز علائم گرمازدگی شامل گیجی، عدم تعادل، سردرد، تهوع و بالا بودن دمای بدن، خود را به محل سایه و خنک برسانید؛ مایعات خنک بنوشید. خوردن نوشیدنی‌هایی مانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب لیمو، شربت آلبالو، شربت بید مشک، گلاب، تخم‌شربتی و تخم خرفه می‌توانند به جلوگیری از گرمازدگی کمک کند. همچنین اضافه کردن مقدار کمی آب لیمو یا سرکه به آب می‌تواند به رفع تشنگی کمک کند. اسپری کردن گلاب به سر و صورت و شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب نیز موثر است.


حسینی یکتا تصریح کرد: در پیاده‌روی اربعین فعالیت بدنی عملاً زیاد می‌شود. افرادی که به این مقدار فعالیت عادت ندارند، قبل از سفر فعالیت بدنی خود را زیاد کنند.  بعد از بازگشت از سفر نیز حتماً به ورزش ادامه دهند.


وی افزود: از پرخوری و در هم خوری و خوردن غذاهای سنگین، چرب و پر ادویه خودداری و در صورت امکان بیشتر غذاهای آبکی مثل سوپ و آش مصرف کنید.


مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه، گفت: از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند چای پررنگ و قهوه پرهیز کنید. همچنین همراه داشتن مقداری انجیر، بادام خام، پسته و مویز یا برگه میوه‌های خشک، مثل هلو و زرد آلو و یا آلوبخارا نیز توصیه می‌شود.


وی در خصوص پا درد که مشکل شایع در پیاده روی اربعین است، اظهار کرد: می‌توانید شب‌ها پاها را با آب نمک به اضافه روغن بادام یا زیتون ماساژ دهید، ماساژ باید از نوک و لابلای انگشتان پا شروع شده به سمت زانو و کمی بالاتر باشد تا درد و ورم را رفع کند و نیز وقتی نشسته و خوابیده‌اید، پاها را کمی بالاتر از سطح بدن بگذارید.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *