اینترنت و نسل های مختلف
بگذارید امروز راجب ورود اینترنت به ایران و تاثیر گذاری آن در دهه های مختلف صحبت کنیم
اینترنت سامانه ی جهانی از شبکه های رایانه ای متصل است که در سال 1372 وارد ایران شد. در ابتدا این پدیده مثل یک اکتشاف بزرگ برای مردم ایران بود. اکتشافی شگرف که با صدایی رادیوئی برای اتصال در ذهن متولدین دهه ی 50تا 60 حک شده است. هرچند که اوایل سرعت این کشف بزرگ در ایران بسیار پایین بود و اصولاً کامپیوتر در دسترس عموم نبود و بیشتر در ادارات دولتی و شرکت ها و خانواده های سطح بالا پیدا میشد اما به گذر زمان این پدیده بین آحاد مردم همه گیر شد و تاثیرات فراوانی را بین مردم و مخصوصاً جوانان هر نسل گذاشت.
مثلاً اگر شما از جوان های دهه ی 60 راجب اینترنت بپرسید شاید بیشترین برخوردی که میگیرید اعلام نتایج کنکور و یا دیدن مقاله های دانشگاهی و تحقیقات همراه با ناراحتی از سرعت بسیار پایین آن است اما اگر همین سوال را از جوانان دهه70 بپرسید بسیار جواب های متفاوتی میشنوید معمولاً آن ها برای شما از چت روم ها و دانلود فیلم و اهنگ و حتی ورود اپلیکیشن ها میگویند و حالا تصور کنید که این سوال را از دهه 80 ها و یا 90 ها بپرسید که قطعاً نکات جدیدی میشنوید که متمایز از قبلی هاست.
اینترنت برای هر نسل حاوی یک نوع فرهنگ و استفاده بوده پس تاثیر گذاری آن نیز متفاوت بوده است. این دنیای عجیب امروز با ورود اپ ها و متصل شدن سامانه های بانکی و شبکه ای شدن بیشتر روزمرگی های انسانی به اصل اول زندگی بشریت در حال تبدیل شدن است. تصور کنید که صبحی ار خواب بر میخیزید و دیگر اینترنتی وجود ندارد!!! حتی تصورش نیز برای انسان امروزی سخت میباشد چرا که این پدیده توانایی چشم گیری در ایجاد ارتباط بین مردم جهان داشته است مثلا فردی در ایران با استفاده از این معجزه ی قرن میتواند با فردی در آمریکا با استفاده از اپ های رایج در جهان مکاله ی تصویری کند و یا با استفاده از این امکان بزرگ میتواند اخبار تمام جهان را رصد کند و یا از آب و هوای دنیا باخبر شود و حالا تصور کنید که تمام این ها یک روز صبح که از خواب بلند میشوید از بین میرود. انسان امروزی نمیتواند بدون این پدیده زندگی کند و تمامیت او انگار با دنیای شبکه ها و فضای مجازی گره خورده است و حالا با ایجاد کسب و کار های اینترنتی و وجود اپ هایی که به این کسب و کار رونق میدهند شغل های زیادی نیز ایجاد شده مثل ادمین پیج اینستاگرام بودن و یا فروشگاه های اینترنتی که همگی با پرسنل بالایی کار میکنند. انسان امروز بیش از حد به دنیای صفر و یک ها وابسته شده. شاید بد نباشد که کمی از این وابستگی کم کنیم شاید بد نباشد به گذشته های خود که با این دنیا آشنا نبودیم رجوع کنیم زمانی که شاید همه چیز بهتر بود…
البته که هر کشف و اختراعی نکات مثبت و منفی دارد که به استفاده ی هر فرد بستگی دارد اما شاید گذشته ها حداقل برای جامعه ی ایران زیبا تر بود…
منبع خبری : پارین