تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان به احداث بیمارستان تخصصی زنان در جیرفت

ایسنا/کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان به احداث بیمارستان جایگزین تخصصی زنان خبر داد که به همراه مرکز ارائه خدمات ناباروری سطح ۲ کلید خواهد خورد. 


به گزارش ایسنا، دکتر علی اصغر خیرخواه ۲۹ مردادماه در نشست خبری با اشاره به نقش‌ رسانه‌ها در بیان مشکلات و خدمات انجام شده در جنوب کرمان اظهار کرد: رسانه‌ها به عنوان سربازان جهاد تبیین در کنار دانشگاه به خوبی عمل کردند و در دوران کرونا نیز پای کار بودند و آگاه سازی و اطلاع رسانی باعث مهار این همه‌گیری شد. 


وی با تبیین آنچه به عنوان زیرساخت‌های بهداشت و درمان محسوب می‌شوند، افزود: همه تلاش‌مان را در برطرف کردن ضعف‌ها و تقویت ظرفیت‌ها بکار گرفتیم و در حال حاضر تقویت ضریب تخت‌ها، پزشک و پرستار متناسب با جمعیت در دستور کار قرار گرفته و یکی از دلایل احداث بیمارستان‌های جایگزین جبران کمبود تخت بوده است. 


خیرخواه از تعمیر و راه اندازی مجدد MIR در جیرفت خبر داد که بعد از چندین ماه تعطیلی در حال خدمات رسانی است و گفت: توقف در ارائه برخی خدمات به وضعیت تجهیزات و تعمیرات برمی‌گردد. 


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت سرانه پزشک در حوزه شهری را برای هر ۵۰۰۰ نفر، یک نفر عنوان کرد و افزود: در برخی از شهرستان‌ها  به ۲۰۰۰ نفر هم خدمات می‌دهیم اما جمعیت مهمترین مولفه است اما کادر بهداشت و درمان همواره در کنار مردم هستند. 


وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ناباروری گفت: در مرکز ناباروری سطح یک شناسایی زوجین ناباور و راهکار حل مشکل را داریم که مرکز سطح دو از جمله انجام IVF در حال ساخت است و  به زودی عملیات اجرایی جایگزین بیمارستان تخصصی زنان آیت الله کاشانی شروع خواهد شد که تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده و پیمانکار هم مستقر شده است. 


خیرخواه از توجه به رفع مشکلات بهداشتی و درمانی در بخش اسماعیلی جیرفت خبر داد و گفت: نواقص بخش اسماعیلی را می‌دانیم و درمانگاه را شبانه روزی کردیم و زایشگاه نیز در هفته دولت افتتاح می‌شود و در بسیاری از روستاها زیرساخت‌ها دندانپزشکی مستقر هستند و خدمات ارائه می‌دهند. 


وی مشکلات مطرح شده در حوزه غذا و دارو را نیز پاسخ داد و گفت: تامین برخی از ملزومات از جمله داروهای خاص توسط بخش خصوصی انجام می‌شد که این مسئله به زودی برطرف خواهد شد و چون هزینه‌های دارو نقدی هستند و سودی ندارند، کسی رغبت به همکاری ندارد اما در حال حاضر دو داروخانه در جیرفت و یک داروخانه در کهنوج به مراجعین خدمات می‌دهند. 


خیرخواه با اشاره به کمبود شیرخشک نان، به خانواده‌ها و پزشکان توصیه کرد در مصرف و تجویز نوع شیرخشک حساس نباشند و افزود: خودمان تولیدکننده شیرخشک  نیستیم و مواد اولیه را وارد می‌کنیم و محدویت‌هایی وجود دارد و سه نوع شیرخشک معمولی، یارانه ای و رژیمی داریم که متاسفانه شیرخشک تا کنون در دو مرحله گران شده زیرا  با ارز ۲۸ هزارتومان وارد می‌کنیم. 


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از توزیع نامتوازن شیرخشک در سطح استان کرمان انتقاد کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمان سهم شیرخشک جنوب کرمان را  ۱۵ درصد اعلام کرده که سهمیه ما نسبت به جمعیت کم است و ۵۵ در صد در کرمان توزیع می ‌شود و سئوال این است چه توجیهی دارند که علی رغم سوءتغذیه و زاد و ولدی که در منطقه داریم باز سهمیه جنوب کرمان کم است.


وی از احداث آشیانه بالگرد ۱۱۵ نیز خبر داد که تیم ایمنی به زودی حضور پیدا خواهند کرد و گفت: آشیانه در حال ساخت است و بالگرد با  ظرفیت سه مصدوم تامین شده است. 


خیرخواه با این توضیح که درمان ناباروری ۹۰ درصد خدمات تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارد که برخی محدویت‌ها را بیمه‌ها درست می‌کنند. 


وی  در پاسخ به انتقادی مبنی بر عدم اطلاع رسانی سفر  وزیر بهداشت و درمان به جنوب کرمان گفت: سفر وزیر به صورت سرزده بوده و هیچ قصدی نداشتیم زیرا هدف  وزارت بهداشت این بود که چالش‌ها و مشکلات را بررسی کنند و برنامه سفر فشرده بود و هدف این است که شاخص‌ها را تقویت کنیم و جنوب باید یکدست بشود. باید روی نیروی انسانی کار شود تا جلوی جابجایی‌ها و انتقالی‌ها گرفته شود. 


خیرخواه هزینه‌های نامتعارف دندانپزشکی را تأیید کرد و افزود: تعرفه گذاری را شورای عالی تعرفه‌ها دنبال خواهد کرد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت احداث بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی کهنوج را با  ۵۰۰ میلیارد اعتبار از مهمترین اقدامات برای افزایش تخت‌های بیمارستان دانست که به همراه این پروژه تکمیل بیمارستان عنبرآباد و  جایگزین بیمارستان تخصصی زنان آیت الله کاشانی را  در دستور کار قرار دادیم و افزود: یکی از دلایلی که بیماران در کرمان سرریز می‌شوند، کمبود تخت است و باید ظرفیت تخت را افزایش بدهیم. 


خیرخواه پایگاه اورژانس را  یک اطمینان خاطر برای مردم  بیان کرد و  جابجایی امکانات رادیولوژی را مستلزم مجوزهای خاص دانست و گفت: پذیرش فوق تخصص انکولوژی را در دستور کار داریم و دنبال افزایش رشته‌های پرستاری هستیم و بومی گزینی نیروهای مورد نیاز را مدیریت می‌کنیم و پانسیون برای استقرار پزشک در دهستان مارز و گشمیران احداث شده است. ۱۱۵ وجود دارد اما به دلیل صعب العبور بودن، سیستم مخابراتی مشکل دارد و علی رغم همه مشکلات درمانگاه فعال است و دنبال استقرار پزشک تمام وقت خواهیم بود. 


وی بر لزوم نظارت جدی تر بر مطب پزشکان تاکید کرد و گفت: به دنبال دریافت شکایات متعدد باید بازدیدها بیش از این صورت بگیرد زیرا سلامتی اولویت کار است و اگر جایی نیاز باشد به تولید کنندگان کمک می کنیم. 


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در بخش دیگر سخنانش ترویج زایمان‌های طبیعی و بدون درد را  جزء سیاست‌های وزارت بهداشت و درمان دانست و از  تقاضای ۶۰ درصدی زایمان‌ها در زهکلوت به صورت سزارین انتقاد کرد و گفت: انتظار می‌رود رسانه‌ها، خانم‌های باردار را در ترویج زایمان طبیعی تشویق کنند و عوارض متعدد سزارین اول را تبیین نمایند و از طرفی ما هم وظیفه داریم کمبود تخت را دنبال کنیم و با راهاندازی زایشگاه‌های جدید مشکلات را به‌ حداقل برسانیم. 


وی به ترویج غذای سالم نیز  اشاره کرد و افزود: تغذیه در جنوب دچار مشکل است که نیاز به هم افزایی سازمان جهاد کشاورزی داریم زیرا  عمده تغذیه خانوارها  در گرو کشاورزی است.


خیرخواه تصریح کرد: دوره استفاده از  سموم در جنوب کرمان رعایت نمی‌شود، سموم باید بر اساس نیاز باشد و تحت نظارت صورت بگیرد. 


رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از ارائه خدمات به بیماران نیازمند به دیالیز  در همه شهرستان‌های جنوب کرمان خبرداد که بخش تالاسمی هم در منوجان  به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

بیشتر بخوانیم دستگاه تصفیه آب
بیشتر بخوانیمروش‌های انتخاب و خرید نهال‌های سالم برای باغبانی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *